Contact

Sollie BVBA
BTW BE0886.375.607


E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Tel.: 
0477/488.844

 

Adresgegevens:

Cauwerburg 44
9140 Temse

Schillerstraat 20A
2050 Antwerpen

 

Facebook: Een offerte aanvragen:

Offerte zonnepanelen

solliebvba.be/nl/contacteer-ons

 

 

 Sollie BVBA is Solaredge Certified Installer:

Bovendien bieden we als enige Belgische installateur 25 jaar garantie!

De prijs van zonnepanelen

Prijs zonnepanelenZoals bij elke investering, wil je bij de installatie van zonnepanelen in eerste instantie weten wat de voorspelde opbrengst zal zijn en op welke termijn je je investering dus zal terugverdienen (bij Sollie BVBA mikken we op een terugverdientermijn van 7 jaar of minder).

Een tweede vraag die je je echter moet stellen is of je wel over voldoende kapitaal beschikt om te investeren (al is ook dat tegenwoordig geen probleem meer, dankzij de energielening van de overheid).

Dus wat kost dat nu eigenlijk, een zonnepanelen-installatie?

 

Prijzen zonnepanelen zijn fors gedaald!

Zonnepanelen prijzen gedaaldEerst en vooral is het interessant om een kijkje te nemen naar de evolutie van de prijzen van PV panelen. Die zijn de afgelopen jaren enorm gedaald! 

Op onderstaande afbeelding kan je zien hoe de prijs per wp (wattpiek) op 10 jaar tijd is gedaald van meer dan €4 tot minder dan een euro.

Zonnepanelen prijs per wattpiekDat heeft er mee voor gezorgd dat de prijzen voor volledige installaties vandaag tot 4 keer lager liggen dan 10 jaar geleden.

Indien je dus twijfelde of zonnepanelen nog wel interessant zijn sinds het wegvallen van de subsidies (in de vorm van groenestroomcertificaten) in 2015, wees er maar zeker van:

Zonnepanelen zijn als investering interessanter dan ooit! Zeker als je weet dat de elektriciteitsprijzen alsmaar duurder worden, en je ook daardoor steeds meer zult besparen met zonnepanelen.

 

 

Welke factoren bepalen de prijs van mijn zonnepanelen installatie?

 De prijs voor een volledige zonnepanelen installatie (inclusief montage, btw en omvormer) schommelt voor een gemiddeld Vlaams gezin tussen de €6000 en €12.000.

Factoren die de prijs beïnvloeden zijn onder meer het aantal PV panelen, het jaarlijkse energieverbruik, het aantal inwonenden, ... 

Bij Sollie BVBA berekenen we samen welke combinatie zonnepanelen+omvormer het meest geschikt is voor jouw unieke situatie, en welk rendement we je kunnen bezorgen op welke termijn.

Prijs en opbrengst zonnepanelen

 

Zonnepanelen prijzen vergelijken

Indien je offertes bij meerdere installateurs opvraagt, vergeet dan niet rekening te houden bij de voorspelde rendabiliteit / terugverdientermijn bij elke offerte. Want indien je enkel rekening houdt met de kostprijs van een PV installatie en niet met de opbrengst ervan, dan loop je het risico een te beperkte installatie, of zonnepanelen van een te lage kwaliteit te kopen (= minder rendabel!).

Bij Sollie BVBA nemen we graag de tijd om het meest rendabele scenario voor je uit te stippelen.

Vraag een offerte